Mijn belofte aan jou wanneer je besluit met mij samen te werken, 1-op-1 of doormiddel van een programma:

“Van alle ballen in de lucht naar regie over je leven waarin jij bepaalt.”

Nadat m’n grenzen herhaaldelijk weer gepasseerd waren – door anderen en mezelf – nam ik eind 2019 een aantal beslissingen. Het móest anders, ik was constant overprikkeld, geïrriteerd en klaar met alles en iedereen. Ik beloofde mezelf één ding: Ik neem afstand van het gevoel dat ik alle ballen alleen in de lucht moet houden en ik ga de regie terugpakken over MIJN leven.

Dat doe ik aan de hand van waarden die voor mij heel belangrijk zijn, onder andere verbinding, betrouwbaarheid, energie, plezier en groei. 

Het resultaat van die belofte is mijn missie:

“Ik help jou als ambitieuze vrouw rust creëren, accepteren, vertrouwen en genieten door voor jezelf te kiezen. Zodat je volledig shift van alle ballen in de lucht naar een leven waarin jij de regie hebt - waarin je helder hebt wat voor jou (jouw lichaam, geest én emoties) belangrijk is en wat jou drijft. “

Ik was al jaren op zoek naar positiviteit. Nadat ik inmiddels 5 jaar aan het werk was had ik nog steeds het gevoel van alles een beetje te weten maar nergens écht goed in te zijn..

Van jongs af aan voegde ik me al snel naar de keuzes en meningen van anderen om conflict te vermijden en anderen het zo makkelijk mogelijk te maken. Door een aanwezige puber en veel conflict thuis voelde dat destijds als de beste keuze.

Op jonge leeftijd had ik daar niet zo’n last van. Mijn school- en studiekeuze baseerde ik ook op keuzes van anderen, dat vond ik helemaal prima. Het ging ‘mis’ toen ik ging werken en mezelf liet overrulen, mee praatte met anderen of niet aangaf wat ik écht van situaties vond. Ik ging in ‘overdrive’ – jakkerde mezelf almaar af om iedereen te pleasen.. 

Ik realiseerde me dat ik een hoop stress en onrust kende, en daar ook naar handelde. Uit angst, uit discomfort.

Achteraf kan ik het makkelijk zeggen: ik heb niet geleerd om mezelf op de 1e plaats te zetten. Het voelde alsof ik mezelf heb verloochend. Het verklaart ook waarom ik me meermaals na een druk seizoen een schim van mezelf voelde en in de vakantie (je weet wel, romantisch op pad met je lief) de eerste dagen alleen maar wilde slapen en huilen… 

Dat ik dat niet heb geleerd is geen excuus om me zo te blijven gedragen. Ik had er last van. Om er wat aan te doen heb je 2 dingen nodig:
– de wil om te veranderen (dit zit in jezelf)
– de vaardigheden om te veranderen (kunnen worden aangeleerd).

Het heeft duidelijk gemaakt waar mijn disbalans vandaan komt en hebben me de inzichten gegeven om ermee aan de slag te gaan. De relaties thuis zijn getransformeerd en zijn over de jaren heen hersteld. 

De gevolgen ervan zijn hebben op bepaalde momenten hun grootste impact gehad: 

  • Ik heb me vaak binnen de groep niet veilig/geaccepteerd gevoeld, iets wat essentieel is voor verandering, acceptatie, zelfverzekerdheid en gemoedsrust.
  • Ik gaf vroeger mijn mening, mijn verwachtingen en mijn grenzen niet aan en bewaakte dat al helemaal niet. Dat drong door in mijn banen waardoor ik niet aangaf wat ik belangrijk vond of nodig had. Wat je niet vraagt zul je niet vaak krijgen..
turn vital

Good to know:

Ik ben de dochter van een Nederlands en een Engelse, tweetalig opgevoed en de eerste jaren voornamelijk met Engelstalige TV. 

Om deze reden plaats ik midden in een Nederlandse zin meerdere Engelse woorden. Wees niet verbaast wanneer je me in het Engels hoort bellen met m’n moeder (die hartstikke Nederlands spreekt) of niet weet wie wat zegt in Bassie & Adriaan, Samson & Gert of de Fabeltjeskrant. 

Nee, ik weet écht niet waar je het over hebt en ja, zo communiceer ik echt.

Ik heb een half jaar in Madrid gewoond tijdens mijn opleiding.

Ik ben half Nederlands, half Engels.

Trotse cat-mom.

Pindakaas en kaas zijn leven!

Gefascineerd door menselijk gedrag.